Lupta cu încălzirea globală în România: ce sunt insulele ecologice digitalizate și când apar
Încă un pas spre lupta cu încălzirea globală. În curând, vom avea sute de centre de colectare de deșeuri prin aport voluntar, ce vor asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi luate acum, în mod curent, de firmele de salubritate.
Lansarea primelor ghiduri de finanțare din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru investiții în managementul deșeurilor a fost anunțată, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, citat de Avocatnet.ro. Așadar, deșeurile de acest tip (echipamente electrice și electronice, baterii uzate sau cele provenite din construcții și demolări) se vor putea duce la aceste centre.
Mai mult, în cele mai mari orașe vor apărea și insule ecologice digitalizate, mai exact, seturi de containere subterane sau supraterane, la care gunoiul va putea fi aruncat doar de locuitorii din respectiva zonă, în baza unui card electronic. Autoritățile vor ca, prin cel de-al doilea program de investiții din domeniul managementului deșeurilor, primăriile să construiască, la nivel național, peste 13.000 de insule ecologice digitalizate.
Avertismentul ONU despre încălzirea globală: ce se va întâmpla in cinci ani